7.2 C
De Bilt

Vannacht regen en veel wind. Overdag buien. Zondag meest droog

kaart verwachtingen Morgen nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vannacht zware windstoten in het kustgebied en op het IJsselmeer (code geel).

Vannacht regent het in het hele land. Af en toe kan het flink doorregenen. Aan het einde van de nacht wordt het in het westen droger. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7, enige tijd stormachtig, windkracht 8. In de kustgebieden en op het IJsselmeer komen daarbij zware windstoten van ca. 80-90 km/u voor. In de tweede helft van de nacht neemt de wind van het westen uit af.

Vanochtend trekken er buien over het land, plaatselijk met onweer. De wind komt uit zuidwest tot west en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanmiddag zijn er perioden met zon. In het westen is het op de meeste plaatsen droog, in het oosten komen er nog buien voor. Bij buien kan het onweren en is er kans op hagel. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De westenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond trekken er opnieuw buien over het land. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht is er vooral in het noorden en oosten nog een enkele bui. In de rest van het land wordt het droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De wind is zuidwest en neemt gedurende de nacht af. Op de Wadden blijft de wind krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend blijft het op de meeste plaatsen droog en is de zon af en toe te zien. In het zuiden is er meer bewolking en in het grensgebied met België kan het regenen. De wind is westelijk en neemt af naar matig.
Morgenmiddag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. In het grensgebied met België is er echter meer bewolking en misschien ook regen. De middagtemperatuur komt uit rond 17°C. De wind neemt steeds verder af en is alleen in het noorden nog matig.
Morgenavond verdwijnt de meeste bewolking en wordt het overal droog. Er staat weinig wind. Alleen langs de Wadden staat een matige wind uit het westen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 01/10/2022 03.35 uur LT

kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio