7.7 C
De Bilt

Vannacht van het zuidwesten uit enkele onweersbuien

kaart verwachtingen Morgen nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond plaatselijk mistbanken in het midden. Komende nacht in het zuidwesten enkele onweersbuien. (code geel)

Komende nacht komt er in het noorden plaatselijk mist voor, mogelijk ook in het oosten. Verder trekken van het zuidwesten uit in de loop van de nacht enkele regen- en onweersbuien over het land. Vooral in het zuidwesten is er bij deze buien kans op hagel en windstoten. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak tot matig en komt uit oost tot zuidoost. Later in de nacht draait de wind in het zuidwesten naar zuid.

Komende ochtend is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden en oosten komen eerst nog enkele regen- en onweersbuien voor. Verder is het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenmiddag schijnt de zon geregeld. Eerst is het meest droog, maar in de loop van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui van het westen uit toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan de noordwestkust tot 24°C in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, langs de westkust mogelijk hard, windkracht 7.
Morgenavond neemt de bewolking van het westen uit toe en volgen er enkele pittige buien, plaatselijk met onweer en windstoten. De zuidwestenwind is matig, aan zee krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/09/2023 22.12 uur LT

kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio