15.6 C
De Bilt

Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Langs de oostgrens en in het noordelijk kustgebied is er nog bewolking en plaatselijk komt nog een enkele bui voor of valt nog wat lichte regen. In het noorden blijft de kans op een bui bestaan. Elders zijn er brede opklaringen, hierin kan in de loop van de nacht plaatselijk nevel of een enkele mistbank ontstaan, de kans daarop is het grootst in het noorden van het land. In de loop van de nacht bereiken nieuwe buien vanaf de Noordzee het westen en zuidwesten, deze trekken vervolgens via de zuidelijke helft van het land oostwaarts. Bij de buien is een klap onweer niet geheel uitgesloten. De minimumtemperatuur ligt tussen het vriespunt in de opklaringen in het noorden en 4°C langs de kust of onder de bewolking. De west- tot noordwestenwind is boven land zwak, langs de kust en op het IJsselmeer overwegend matig.

De dag begint op de meeste plaatsen met opklaringen en enkele wolkenvelden. Een eventuele mistbank lost snel op en in het zuidoosten komt nog een enkele bui voor. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De westelijke wind neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied naar vrij krachtig. In de avond neemt de wind af naar zwak.

In de nacht naar zaterdag is het helder en droog. In het noordoosten en oosten kan het nog afkoelen tot rond het vriespunt, vlak aan zee wordt het niet kouder dan ca. 5°C. De wind draait naar zuidelijke richtingen en is zwak, langs de kust matig.

Zaterdagochtend begint in de noordoostelijke helft van het land nog zonnig, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe en wordt geleidelijk dikker. In de middag is het bewolkt en een gebied met regen trekt van zuidwest naar noordoost over het land. De regen zal het noordoosten in de tweede helft van de avond verlaten, tegelijkertijd breiden opklaringen zich van het zuidwesten uit. De temperatuur in de middag loopt uiteen van 10°C langs de kust tot 14°C in het zuidoosten van het land. Vanaf het einde van de middag stroomt er van het zuidwesten uit zachtere lucht het land binnen, in het zuidwesten kan het daarom met wat zon nog even 16°C worden. De zuid- tot zuidoostelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/05/2021 22.30 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio