16.6 C
De Bilt

Vanochtend en vanmiddag gladheid door sneeuw

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanochtend en vanmiddag in het midden en zuiden plaatselijk flinke sneeuwval (code oranje). Vanaf vanavond in het hele land opnieuw glad door bevriezing van natte wegen en sneeuwresten (code geel).

Vanochtend trekken sneeuwbuien over het westen, midden en zuiden. Vooral in het midden en zuiden kan het flink sneeuwen. Hiervoor is voor de provincies Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg code ORANJE uitgegeven. In het noorden en oosten blijft het vrijwel droog. De zuidelijke wind wordt matig, in het zuidwestelijk kustgebied komt de wind uit het westen en is vrij krachtig.
Vanmiddag blijven er winterse buien vallen. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan het lang glad blijven door de sneeuw. Elders is er tijdens een winterse bui kortdurend kans op gladheid. In het noorden en oosten blijft het vrijwel droog. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het (zuid)westen en 1°C in het zuiden. De wind komt uit verschillende richtingen en is matig, vlak aan zee vrij krachtig.
Vanavond valt er in het zuidoosten eerst nog (natte) sneeuw, elders is het droog. Door bevriezing van natte wegen en sneeuwresten kan het op veel plaatsen weer glad worden. Later in de avond is er in het noordoosten mist mogelijk. De wind is noordoostelijk en overwegend matig.

Komende nacht valt er in het noorden een enkele (winterse) bui. Elders blijft het droog en is er kans op mist. Op veel plaatsen kan het glad worden door bevriezing van natte wegen. Er staat weinig wind en het koelt af naar rond 0°C vlak aan zee tot plaatselijk -5°C landinwaarts.

Morgenochtend trekt er vooral in het noordwesten nog een enkele (winterse) bui over. In het oosten is het bewolkt met plaatselijk mist en in het westen laat de zon zich af en toe zien. Plaatselijk is het nog glad. Langs de kust staat een matige noordoostenwind, landinwaarts is er weinig wind.
Morgenmiddag schijnt in het westen af en toe de zon, elders overheerst de bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 2°C. Langs de kust staat een matige noordoostelijke wind, landinwaarts is er opnieuw weinig wind.
Morgenavond blijft het droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/01/2023 08.57 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio