7.7 C
De Bilt

Vanochtend enkele buien met windstoten, vanmiddag geregeld zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het overwegend bewolkt en van het westen uit trekken er buien over het land. Bij deze buien komen windstoten voor, die aan de kust zwaar (rond 75 km/uur) kunnen zijn. De zuidwestelijke wind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, langs de kust mogelijk korte tijd hard, windkracht 7. In het westen draait de wind aan het einde van de ochtend naar west.
Vanmiddag trekt het gebied met buien verder oostwaarts en verlaat het zuidoosten halverwege de middag. Bij de buien komen windstoten voor. Daarna breekt van het westen uit de zon op steeds meer plaatsen door. De temperatuur daalt van ongeveer 10°C aan het begin van de middag naar ongeveer 5°C aan het einde van de middag. De wind wordt overal westelijk en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Vanavond zijn er brede opklaringen. In het noordelijk kustgebied neemt de kans op een bui toe. De wind komt uit west tot zuidwesten en is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later krachtig. Aan het einde van de avond komt in het noordwestelijk kustgebied mogelijk een harde wind te staan, windkracht 7.

Komende nacht komen er enkele buien voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1 a 2°C in het zuidoosten tot 6°C in het westen en noordwesten. De wind komt uit het westen en is matig. Boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig, aan de kust krachtig, in het noordelijk kustgebied eerst mogelijk hard, windkracht 7.

Morgenochtend zijn er wolkenvelden, maar plaatselijk is ook de zon soms even te zien. Verder is het op de meeste plaatsen droog. De wind draait van het westen naar het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied eerst mogelijk krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag hebben we een afwisseling van zon en bewolking. Eerst is het nog overal droog, maar later in de middag kan er in het westen en noordwesten een enkele bui van zee binnendrijven. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De zuidwestenwind is matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind eerst vrij krachtig en neemt toe naar krachtig, windkracht 6.
Morgenavond neemt de bewolking van het westen uit toe. Eerst komt er alleen in het noordwesten een enkele bui voor, maar later gaat het van het westen uit op steeds meer plaatsen regenen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, aan de kust toenemend naar hard, windkracht 7.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/12/2022 10.58 uur LT

   

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio