22.4 C
De Bilt

Vanochtend in het noordwesten code rood (weeralarm) voor windstoten

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Storm Poly: vanochtend en vanmiddag in de noordwestelijke helft code rood (weeralarm) voor zeer zware windstoten.

Vanochtend is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen. Er staat een (vrij) krachtige tot harde wind, windkracht 5-7, uit richtingen tussen zuidwest en west. Langs de kust is de wind stormachtig en is er kans op storm, windkracht 9. Langs de westkust en boven het IJsselmeer kan kortdurend een zware storm staan, windkracht 10. Verder komen er in het westen en rondom het IJsselmeer zeer zware windstoten voor van 100-120 km/u, plaatselijk meer. In het midden en oosten komen zware windstoten voor van 75-100 km/u.
Vanmiddag regent het vooral in de noordelijke helft. De regen verlaat in de tweede helft van de middag het noordoosten. In de zuidelijke helft breekt de zon door, maar daar komen ook enkele buien voor, met een kleine kans op onweer. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het zuiden. De wind komt uit een westelijke richting en is rond het IJsselmeer en in het noorden eerst nog hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, met windstoten van 100-120 km/u. Elders is de wind matig uit het westen, aan de kust vrij krachtig.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, met daarbij een kleine kans op onweer. In het noorden staat een matige wind uit het westen, elders is er weinig wind.

Komende nacht komt er nog een enkele bui voor. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, vlak aan zee eerst nog af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend is er af en toe zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig.
Morgenmiddag is er af en toe zon. Er is kans op een bui. De middagtemperatuur wordt ongeveer 21°C. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig.
Morgenavond zijn er opklaringen. Het blijft droog. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/07/2023 08.53 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio