15.8 C
De Bilt

Veel bewolking en lokaal (mot)regen, vanmiddag ook af en toe zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is het aanvankelijk op de meeste plaatsen bewolkt en komt er lokaal een bui voor. Bovendien is het in het midden en oosten aanvankelijk nevelig en plaatselijk komt ook mist voor. In de loop van de dag breekt geleidelijk op steeds meer plaatsen de zon door, maar de kans op een enkele bui blijft aanwezig. In de avond verdwijnen de buien weer en klaart het op de meeste plaatsen op. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is in de zuidelijke helft van het land zwak tot matig uit een westelijke richting, in de noordelijke helft is de wind noordwestelijk. In de loop van de dag draait de wind ook in het zuiden naar een noordwestelijke richting.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en kunnen er vooral in de zuidoostelijke helft van het land mistbanken ontstaan. In het noordwesten en noorden is er meer bewolking aanwezig. Landinwaarts koelt het op veel plaatsen af tot rond het vriespunt. Langs de kust en onder de bewolking blijft de temperatuur ruim boven nul. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige westenwind.

Zaterdagochtend komen er vooral in het zuidoosten nog enkele mistbanken voor, deze lossen echter snel op. Verder is er in de ochtend met name in de noordwestelijke helft van het land vrij veel bewolking, maar in de middag is er op een enkele stapelwolk na veel ruimte voor de zon. Op een enkele lichte bui in het noordoosten na blijft het droog. De maximumtemperaturen variëren van 10°C aan zee tot lokaal 15°C in het zuidoosten. In de ochtend staat er zwakke wind uit west tot noordwest. In de loop van de middag draait de wind naar noord tot noordwest en wordt overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/04/2021 06.16 uur LT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio