15.8 C
De Bilt

Veel bewolking en (mot)regen, vanmiddag soms zon en enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en er valt af en toe regen of motregen. De komende uren breekt op steeds meer plaatsen de zon door, maar komen er ook enkele buien tot ontwikkeling. In de avond wordt het droog en klaart het in het midden en zuiden op. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zwak tot matig en noordwestelijk, verder landinwaarts westelijk.

Komende nacht zijn er opklaringen en kunnen er vooral in de zuidoostelijke helft van het land mistbanken ontstaan. In het noordwesten en noorden is er meer bewolking aanwezig. Landinwaarts koelt het af naar ca. 2°C, in het zuidoosten lokaal tot rond het vriespunt. Langs de kust en onder de bewolking blijft de temperatuur ruim boven nul. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige westenwind.

Morgenochtend komen er vooral in het zuidoosten nog enkele mistbanken voor, deze lossen echter snel op. Verder is er in de ochtend met name in de noordwestelijke helft van het land vrij veel bewolking, maar in de middag is er op wat stapelwolken na veel ruimte voor de zon. In het noordoosten kan een enkele lichte bui voorkomen. De maximumtemperaturen variëren van 10°C aan zee tot lokaal 15°C in het zuidoosten. In de ochtend staat er een zwakke wind uit west tot noordwest. In de loop van de middag draait de wind naar noord tot noordwest en wordt overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/04/2021 12.23 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio