9 C
De Bilt

Veel bewolking, vrij koel en geregeld buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor. De minima liggen rond 8°C bij een matige, langs de zuidwestkust vrij krachtige zuidwestenwind.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er veel buien van zuidwest naar noordoost over het land met daarbij vooral in de middag plaatselijk met onweer, hagel en windstoten tot 60 km/u. In de middag neemt in het noordwesten de buienkans wat af. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon. In de avond doven de buien grotendeels uit. Met middagtemperaturen tussen 11°C op de Wadden en 15°C in het zuidoosten blijft het vrij koel voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind is matig, langs de kust mogelijk af en toe vrij krachtig.

In de nacht naar maandag is het overwegend bewolkt en komen er van het zuidwesten uit opnieuw buien. De minima liggen rond 8°C. De wind is zuid tot zuidwest, overwegend matig, aan de zuidwestkust (vrij) krachtig.

Maandag overdag is het half tot zwaar bewolkt en zijn er opnieuw talrijke buien, lokaal met hagel en onweer. In de middag neemt de buiigheid van het westen uit sterk af en komen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond 14°C. De wind draait van zuid tot zuidwest naar west tot noordwest en is overwegend matig. In het noorden komt de wind enige tijd uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/05/2021 05.33 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio