-2 C
De Bilt

Veel buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer en veel regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht trekken er buien over het land. In de westelijke provincies valt er plaatselijk veel regen en is er kans op onweer en kleine hagel. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit een westelijke richting. Langs de kust staat er een krachtige noordwestenwind, windkracht 6. Bij buien zijn windstoten rond 70 km/uur mogelijk.

Vanochtend is het zwaar bewolkt en komen er veel buien voor met vooral in het westen veel regen. Plaatselijk kan er een klap onweer en/of kleine hagel bij de buien voorkomen. De westelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de zuidwestkust krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag is er veel bewolking en houden de buien aan, plaatselijk met onweer en/of kleine hagel. Het wordt niet warmer dan 13°C. De westelijke wind is matig, langs de kust vrij krachtig.
Vanavond blijven de buien aanwezig. Pas later wordt het in het noorden en oosten droger. In het zuidwesten en westen kan veel regen vallen. De wind neemt in de loop van de avond af. Langs de kust kunnen er bij buien nog wel windstoten voorkomen.

Komende nacht zijn er vooral in het westen en zuiden buien. In het noordoosten is er in de tweede helft van de nacht kans op mist. De minimumtemperatuur ligt tussen plaatselijk 4°C landinwaarts en 9°C langs de kust. Boven land is er weinig wind. Langs de kust staat er een matige wind uit het westen. Bij buien kunnen daar nog steeds windstoten bij voorkomen.

Morgenochtend is het half bewolkt en komen er in de kustprovincies enkele buien voor. In het noordoosten is er tot halverwege de ochtend kans op mist, elders is de zon af en toe te zien. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind.
Morgenmiddag wisselen zon en bewolking elkaar af. Verspreid over het land komen ook enkele buien voor. De maximumtemperatuur wordt 14°C. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind.
Morgenavond blijven de buien vooral in het zuidwesten aanwezig. Elders wordt het geleidelijk droog. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/09/2022 04.02 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio