20 C
De Bilt

Veel wind en enkele buien. Maandag regen en natte sneeuw

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Code geel voor zware windstoten in het noorden en noordwesten.

Vanochtend is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien tot ontwikkeling, de meeste boven de noordelijke helft. Plaatselijk kan er kleine hagel bij voorkomen. De zuidwestenwind neemt boven land toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, windkracht 7-8. In het noordwesten en noorden komen dan zware windstoten voor van 75 tot 90 km/u.
Vanmiddag is het zwaar bewolkt en komen er in het hele land buien voor. De wind draait naar west tot zuidwest en neemt geleidelijk af naar matig tot vrij krachtig, vlak aan zee naar (vrij) krachtig, het laatst in het noorden. De eerste helft van de middag komen in het noordwesten en noorden nog zware windstoten voor van 75 tot 90 km/u. De middagtemperatuur ligt rond 8°C.
Vanavond neemt de buiigheid langzaam af. De zuidwestenwind neemt af naar matig, aan zee is de wind eerst nog af en toe vrij krachtig.

Komende nacht valt er plaatselijk nog regen. De temperatuur daalt naar rond 3°C. De wind is meest matig, aan zee af en toe vrij krachtig en draait van zuidwest naar zuid.

Morgenochtend trekt van het zuiden uit een gebied met neerslag het land binnen. Aan het einde van de ochtend valt er met uitzondering van het noorden regen. Af en toe kan er naast regen ook natte sneeuw bij zitten. Tot gladheid zal dit waarschijnlijk niet leiden. De zwakke tot matige wind draait van zuid naar oostelijke richtingen.
Morgenmiddag is het zwaar bewolkt en valt er regen, ook is af en toe natte sneeuw mogelijk. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 4, tijdens intensievere neerslag daalt het kwik naar rond 1°C. De zwakke tot matige wind komt eerst uit uiteenlopende richtingen, later wordt de wind noordwestelijk en aan zee krachtig.
Morgenavond trekt het neerslaggebied naar Duitsland, maar zijn er nog wel enkele buien mogelijk. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/01/2023 08.24 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio