9.8 C
De Bilt

Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er brede opklaringen en koelt het af naar 6°C plaatselijk landinwaarts en ongeveer 12°C aan zee. De wind is overwegend noordwestelijk en zwak tot matig.

Overdag is het zonnig en blijft het droog. Vooral in het noordoosten en oosten ontstaan enkele stapelwolken, die in de avond oplossen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Waddeneilanden tot lokaal 25°C in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit richtingen tussen west en noord. In de avond wordt de wind veranderlijk.

In de nacht naar maandag is het helder en koelt het af naar 8°C plaatselijk in het noorden en ca. 15°C aan zee. De wind is eerst overwegend zwak en veranderlijk, in de loop van de nacht wordt de wind zuidelijk en neemt deze in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer toe naar matig.

Maandag overdag schijnt de zon uitbundig. In het noorden kan er af en toe wat bewolking overdrijven, maar de zon overheerst ook daar. Het blijft droog. In de kustgebieden wordt het 20 tot 24°C, elders wordt het zomers warm met lokaal 29°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind is eerst zuidelijk en draait in de loop van de dag via west in de middag naar noord in de loop van de avond. In de middag wordt de wind in het Waddengebied mogelijk af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/06/2021 23.30 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio