15.1 C
De Bilt

Veel zon en op veel plaatsen zomers warm

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Het is zonnig, al komt langs de westkust plaatselijk laaghangende bewolking en nevel voor. Landinwaarts komen enkele stapelwolken voor die vanavond weer oplossen en het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan de kust tot lokaal 28°C in het zuidoosten. Waar de laaghangende bewolking langs de westkust hardnekkig is wordt het niet veel warmer dan een graad of 17. De wind is zwak tot matig en draait geleidelijk van westelijke naar noordwestelijke richtingen.

Komende nacht is er weinig bewolking, in het westen kan laaghangende bewolking of mist van zee het land binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C, in het zuidoosten enkele graden hoger. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige wind uit een zuidwestelijke richting.

Morgenochtend raakt het van het westen uit bewolkt, maar in het zuidoosten begint de dag zonnig. In de loop van de dag zal de bewolking wel weer gaan breken en overgaan in stapelwolken. Er is in de middag dan ook weer veel ruimte voor de zon. Mogelijk dat er in het noordoosten een enkele bui tot ontwikkeling komt, elders blijft het droog. De westkust blijft gevoelig voor lage bewolking en mist van zee. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C vlak aan zee tot lokaal weer 27°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind blijft westelijk. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/06/2021 15.40 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio