20.8 C
De Bilt

Vooral in de oostelijke helft (onweers)buien, vannacht mist, morgen droger

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is half tot zwaar bewolkt en er komen vooral in de oostelijke helft van het land enkele flinke regen- en onweersbuien voor, plaatselijk met hagel en veel regen in korte tijd. In de kustgebieden is het droger en zijn er perioden met zon. Komende uren en vanavond neemt de buiigheid af en komen er overal opklaringen. Er staat een zwakke tot matige westelijke wind.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en ontstaat landinwaarts op meerdere plaatsen (dichte) mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C plaatselijk landinwaarts tot 10°C aan de kust. De wind is zwak uit westelijke richtingen.

Morgenochtend lost de mist op en is het wisselend bewolkt. In de middag is er eerst wat meer ruimte voor de zon, later neemt de bewolking van het zuidwesten uit weer toe en is er een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur ligt tussen 13°C aan de noordwestkust en 17°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind wordt matig, langs de westkust wordt de wind in de loop van de avond vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/05/2021 14.52 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio