19 C
De Bilt

Vooral in het noorden eerst nog regen, overdag meest droog

kaart verwachtingen Vandaag nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt en vooral in het noordwesten valt tot in de vroege ochtend nog regen, lokaal kan daar nog zo’n 10 mm vallen. In het uiterste zuidwesten komen aanvankelijk enkele actieve onweersbuien voor, hagel en windstoten zijn daarbij niet uitgesloten. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is eerst oost tot noordoost en matig, maar draait van het zuiden uit naar een richting tussen zuid en west.

Overdag is het wisselend bewolkt en is het overwegend droog. In de avond neemt de bewolking van het zuiden uit toe en kan er in het zuidoosten mogelijk weer een enkele regen- of onweersbui voorkomen. De maxima loopt uiteen van 20°C in het noordwesten tot 26°C plaatselijk in Limburg. De wind wordt west tot zuidwest en is meest matig. Vanavond draait de wind naar het noorden.

In de nacht naar maandag breidt de neerslag en bewolking zich verder over het land uit. In het zuidoosten kan lokaal onweer voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C, in het zuidoosten rond 17°C. De wind is noordoost en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Maandag overdag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd veel regen. Pas in de avond wordt het van het zuiden uit droog en klaart het hier en daar op. Overdag wordt het niet warmer dan ongeveer 15°C. In het uiterste zuidoosten ligt de temperatuur enkele graden hoger. De wind is noordoostelijk en matig boven land, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar noordwest en neemt iets af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/06/2021 04.18 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio