14.8 C
De Bilt

Vooral in het zuidoosten enkele stevige (onweers)buien

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het zuidoosten is vanochtend en vanmiddag code geel van kracht voor stevige onweersbuien.

Vanochtend trekken er in het zuidoosten enkele stevige (onweers)buien over. Hierbij kan hagel tot 2 cm voorkomen en veel neerslag in korte tijd. Elders is het overwegend droog en breekt de zon soms door. De wind wordt matig en draait naar het noordwesten.
Vanmiddag is er slechts af en toe zon. Er komen vooral in het oosten nog enkele buien voor, soms met onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot rond 24°C in het zuidoosten. De wind uit het noordwesten is matig.
Vanavond kan er in het oosten nog een bui voorkomen, in het westen wordt het droog. De westenwind is meest matig.

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur komt uit rond 13°C. De wind is matig en draait naar het zuidwesten.

Morgenochtend schijnt eerst de zon volop. Van het westen uit neemt de bewolking toe, gevolgd door enkele buien. De zuidwestenwind is matig, langs de westkust vrij krachtig.
Morgenmiddag schijnt af en toe de zon, maar komen er ook nog enkele buien voor. Vooral verder landinwaarts is daar onweer bij mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C, in het zuidoosten kan het 23°C worden. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer eerst vrij krachtig.
Morgenavond kan er vooral langs de kust nog een bui voorkomen, elders blijft het overwegend droog. De wind uit zuidelijke richtingen waait aan de kust matig en gaat boven land liggen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/08/2023 09.02 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio