16.7 C
De Bilt

Vooral in het zuidoosten (onweers)buien, morgen koel en nat

Verwachting voor vandaag en morgen

In het noorden en westen overheerst de bewolking en vooral in het Waddengebied komen eerst nog enkele buien voor. In het zuidoosten laat de zon zich regelmatig zien en zijn enkele stevige (onweers)buien ontstaan. Deze buien kunnen gepaard kunnen gaan met veel neerslag in korte tijd en er is een kleine kans op hagel. In heuvelachtige gebieden kunnen lokaal overstromingen ontstaan. De onweerskansen nemen later vanavond geleidelijk af, maar er blijven wel buien mogelijk. De maxima liggen tussen 16°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het (zuid)oosten. De wind is in de kustgebieden noordelijk, landinwaarts west tot noordwest. In de kustgebieden en boven het IJsselmeer is de wind matig tot vrij krachtig, op de Wadden mogelijk krachtig, 6 bft. Landinwaarts is de wind zwak tot matig.

Komende nacht is het bewolkt en valt er af en toe regen en komt er lokaal een bui voor. In het zuidoosten is er kans op mist. Het koelt af naar 13°C. De noordenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het zuidoosten en oosten is de wind zwak en variabel.

Morgen overdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Het is koel met 17°C. De wind is noordwestelijk en matig. In de avond draait de wind naar west en neemt langs de westkust toe naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/06/2021 19.31 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio