21.5 C
De Bilt

Vrij koel zomerweer met af en toe een bui maar ook wat zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden en plaatselijk komt er nog een bui voor. In de loop van de ochtend wordt het op steeds meer plaatsen droog en breekt van het westen uit steeds vaker de zon door. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is matig, langs de kust krachtig, windkracht 6. Langs de westkust neemt de wind geleidelijk af.
Vanmiddag zijn er perioden met zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 18°C. De westenwind is matig, langs de kust krachtig, windkracht 6. Op de oostelijke Waddeneilanden wordt de wind tijdelijk hard, windkracht 7.
Vanavond is er in het zuiden kans op een bui. De wind blijft uit het westen waaien en neemt af. Op de Wadden blijft de wind krachtig, windkracht 6.

Komende nacht komt er een enkele bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C, vlak aan zee rond 15°C. Boven land komt de wind uit het zuidwesten en is matig. Langs de kust staat een vrij krachtige wind uit het noordwesten, langs de noordkust is de wind krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is er vooral in het noorden kans op een bui. In de rest van het land blijft het vrijwel droog en zijn er perioden met zon. De wind gaat uit het westen waaien en neemt toe naar matig boven land en vrij krachtig langs de kust. Aan de noordkust is de wind krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en plaatselijk komt een bui voor. Aan het eind van de middag gaat het in het zuidwesten regenen. Elders blijft het nog grotendeels droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De westenwind is matig boven land en krachtig langs de kust, windkracht 6.
Morgenavond raakt het in het midden en zuiden bewolkt en gaat het regenen. In het noorden zijn er opklaringen maar kan er ook nog steeds een bui voorkomen. De wind uit west tot noordwest neemt in de loop van de avond af. Behalve aan de noordkust, daar blijft de wind (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/08/2023 09.51 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio