10 C
De Bilt

Vrij koud. Plaatselijk verraderlijk glad en in het zuidoosten mist

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het zuidoosten plaatselijk dichte mist. Tot en met zaterdagochtend is het plaatselijk glad in het oosten ook door lichte sneeuw (code geel).

Vanmiddag is het in het in oosten bewolkt en valt plaatselijk wat lichte sneeuw. In het zuidoosten komt plaatselijk dichte mist voor. Elders zijn er perioden met zon. Het blijft vrijwel overal droog. Het kan plaatselijk verraderlijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De temperatuur ligt rond 1°C. Er staat weinig wind.
Vanavond blijft het droog. In het oosten is het nog bewolkt en valt plaatselijk wat lichte sneeuw, elders zijn er opklaringen en is er kans op mist. Het kan plaatselijk verraderlijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Er staat weinig wind.

Komende nacht is het op veel plaatsen mistig. Aan de noordwestkust is er kans op een bui, maar verder blijft het droog. De weg kan echter wel vochtig zijn en bevriezen, daardoor is er kans op gladheid. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het westen tot -7 °C in het oosten. De wind waait uit het zuiden en is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust waait het vrij krachtig.

Morgenochtend is het mistig en grijs. Het blijft vrijwel overal droog, maar het kan nog wel verraderlijk glad zijn. De wind waait uit het zuiden en is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust waait het (vrij) krachtig, met windkracht 5 tot 6.
Morgenmiddag is er een afwisseling van wolken en zon. Langs de noordwestkust kan een bui vallen. De temperatuur heeft een maximum rond of net iets onder het vriespunt. Het kan plaatselijk verraderlijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De wind waait uit het zuiden en is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust waait het (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.
Morgenavond komen enkele wolkenvelden voor en blijft het droog. De wind waait uit het zuiden en is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust waait het (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/12/2022 11.41 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio