21.6 C
De Bilt

Vrij zonnig en warm, later in het zuiden onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is het vrij zonnig en warm, wel trekt er van tijd tot tijd sluierbewolking over. Van het zuiden uit neemt de bewolking geleidelijk toe en later vanmiddag trekken enkele regen- en onweersbuien het zuiden van het land binnen. Plaatselijk kunnen er hagel en windstoten van 60-75 km/u voorkomen. Bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen, met lokale wateroverlast tot gevolg. Naarmate de buien in de loop van de avond noordwaarts bewegen nemen ze in activiteit af, in het noorden blijft het overwegend droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 28°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige oostenwind, in het noorden staat er een matige, langs de kust vrij krachtige noordoostenwind.

Komende nacht komen er in het noorden eerst nog enkele regenbuien voor. Van het zuiden uit klaart het op en vooral in het zuiden is er kans op een mistbank. De minima lopen uiteen van 13°C in het noorden tot 16°C elders in het land. De wind waait uit richtingen tussen oost en noordoost en is zwak. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Maandag trekken vanaf het einde van de ochtend enkele regen- en onweersbuien van zuid naar noord over het land. Naarmate de buien noordwaarts bewegen worden de buien heftiger, waarbij er vooral in het midden, oosten en noordoosten hagel en windstoten mogelijk zijn. Lokaal kan er opnieuw veel neerslag in korte tijd vallen. Tussen de buien door is de zon ook geregeld te zien. In de loop van de middag wordt het van het zuiden uit weer droog en is er weer ruimte voor de zon. In de tweede helft van de avond kan er in het zuiden opnieuw een onweersbui het land binnentrekken. De maxima lopen sterk uiteen. Aan de Zeeuwse kust wordt het niet warmer dan 18°C, in het oosten kan het plaatselijk 30°C worden. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/06/2021 12.53 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio