18 C
De Bilt

Vrij zonnig, warm en vandaag in het zuidoosten enkele (onweers)buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In Limburg tussen 15 en 20 uur kans op een plaatselijke onweersbui met hagel en windstoten (code geel).

Vanmiddag schijnt de zon geregeld. In het zuidoosten komen er enkele stevige (onweers)buien voor, mogelijk met hagel en windstoten rond 65 km/u. De middagtemperatuur wordt 19 tot 24°C. Op de stranden blijft de temperatuur bij ongeveer 16°C steken. Er staat een matige wind uit noordelijke richting, langs de westkust is de wind vrij krachtig.
Vanavond is er in het zuidoosten nog kans op een stevige onweersbui. Ook in het midden en zuiden zou een enkele bui kunnen voorkomen, maar deze zijn minder zwaar dan in het zuidoosten. In het noorden en westen blijft het droog. Langs de noordkust is er in de loop van de avond kans op mist. De wind uit het noorden is zwak tot matig, langs de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Langs de kust komt de matige wind uit het noorden. Landinwaarts staat er weinig wind.

Morgenochtend is het vrij zonnig en droog. Alleen langs de kust is er kans op mist en bewolking die vanaf zee komt binnendrijven. Er is weinig wind.
Morgenmiddag schijnt de zon geregeld, maar komen ook enkele wolken voor. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur wordt 18 tot 23°C, maar op de stranden blijft het wat frisser met maximaal 15°C. De wind komt uit noordelijke richtingen en is hooguit matig van kracht.
Morgenavond zijn er opklaringen. Landinwaarts kan een enkele bui ontstaan. In het noordelijk kustgebied neemt de kans op mist toe. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/05/2023 14.54 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio