32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Warm en zonnig, later in het zuiden een (onweers)bui

Verwachting voor vandaag en morgen

De dag begint overal zonnig. In de loop van de middag neemt in de zuidelijke helft de bewolking toe en komt daar plaatselijk een (onweers)bui tot ontwikkeling, mogelijk met windstoten rond 60 km/u en kleine hagel. Elders blijft het waarschijnlijk nog droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 25°C aan zee en 31°C in het oosten. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost, in de loop van de dag wordt de wind zuidoostelijk.

Komende nacht trekken van het zuid(oost)en uit stevige buien over, lokaal met onweer en veel regen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest.

Vrijdag overdag regent het vooral in de noordoostelijke helft nog flink door. Onweer is nog steeds mogelijk. In de rest van het land is het waarschijnlijk droger. In de loop van de middag bereiken nieuwe regen- en onweersbuien het zuiden. Deze buien trekken noordoostwaarts over de zuidoostelijke helft. In de avond doven de buien uit. Uiteindelijk kan er vrijdag met name in de oostelijke helft op veel plaatsen 20-40 mm vallen, lokaal mogelijk nog meer. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 19°C op de Wadden tot plaatselijk 26°C in het zuiden. De wind draait via zuidwest naar west en is zwak tot matig. In de avond draait de wind naar zuid en neemt landinwaarts af naar zwak. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/06/2022 09.05 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio