3.2 C
De Bilt

Winterse buien, overdag verder afnemende wind

kaart verwachtingen Morgen nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Plaatselijk kans op gladheid door winterse buien of bevriezing (code geel).

Vanavond komen er winterse buien voor, plaatselijk met hagel, natte sneeuw en onweer. Landinwaarts kan het daardoor kortdurend glad worden. In het zuiden is het eerst nog droog. De wind waait landinwaarts uit west tot zuidwest en is matig. In de kustgebieden is de wind west tot noordwest en vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het Waddengebied af en toe stormachtig, windkracht 8. In de noordelijke kustgebieden komen vooral bij buien zware windstoten van 75-90 km/uur voor.

Komende nacht zijn er overal buien, daarbij zijn vooral dieper landinwaarts (natte) sneeuw, hagel en kortdurende gladheid mogelijk. Ook kan er bij de buien onweer voorkomen. Later in de nacht wordt het in het westen en zuidwesten droger en kan het ook plaatselijk glad worden door bevriezing van natte wegen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk -1°C dieper landinwaarts tot +3°C aan zee. De wind neemt langzaam af, maar aan zee blijft een krachtige tot harde wind staan, windkracht 6-7.

Morgenochtend schijnt de zon af en toe en trekken de meeste buien naar Duitsland weg. In het noorden houden de buien aan. Tot in de tweede helft van de ochtend kan het door winterse buien of bevriezing van natte wegen plaatselijk glad zijn. De westenwind is zwak tot matig, aan zee vooral in het noorden vrij krachtig tot krachtig.
Morgenmiddag zijn er eerst perioden met zon. In de loop van de middag komen er in het westen opnieuw winterse buien met hagel, natte sneeuw en kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C, maar in een winterse bui daalt de temperatuur richting 0°C en kan het plaatselijk even glad zijn. De wind is westelijk en zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig.
Morgenavond valt er in het zuiden plaatselijk nog een winterse bui. Het gaat licht vriezen waardoor het op meerdere plaatsen glad kan worden. De zuidwestenwind is matig, aan zee is de wind west en vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/01/2023 21.24 uur LT

kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio