Winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is het wisselend bewolkt met buien, enkele met hagel of natte sneeuw. Mogelijk dat het hierdoor kortdurend glad wordt. In de middag zijn er minder buien en breekt de zon wat vaker door. De middagtemperatuur ligt rond 5°C en de west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan de kust krachtig en eerst af en toe hard, 7 Bft. Langs de kust is er in buien kans op windstoten rond 75 km/u.

Vanavond en komende nacht zijn er landinwaarts flinke opklaringen. In het noordelijk kustgebied is er nog een enkele bui. In het zuidoosten en oosten vormen zich mistbanken. De minima liggen tussen 3°C aan de westkust en -3°C in het oosten en zuidoosten. Met uitzondering van de westelijke kustprovincies kan het door bevriezing van natte weggedeelten glad zijn. De wind draait van west naar zuidwest en is eerst zwak tot matig, aan de kust later (vrij)krachtig

Vrijdag overdag neemt de bewolking toe en in de middag gaat het van het westen uit af en toe regenen. In het oosten valt mogelijk ook wat natte sneeuw. De middagtemperatuur wordt ongeveer 4°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust krachtig en in het noordwestelijk kustgebied in de middag mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/12/2021 07.05 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio