Wisselend bewolkt en een bui. Overdag regenachtig. Morgen veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is er veel bewolking en gaat het van het noordwesten uit regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het westen tot 1°C in het oosten. De (zuid)westelijke wind neemt flink toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land en hard, 7 Bft, langs de kust.

Overdag is het bewolkt en regent het af en toe. In de middag wordt het in het noorden tijdelijk droger en is mogelijk de zon even te zien. Met maximumtemperaturen tussen 7 en 10°C wordt het een stuk zachter dan afgelopen dagen. De westelijke wind is meest matig, in de kustgebieden vrij krachtig en neemt pas in de loop van de dag tijdelijk wat af. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt dan weer toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar woensdag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. Aan het einde van nacht bereikt een gebied met actievere neerslag het westen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het zuidoosten tot 10 °C in het westen. De wind is matig, van het westen uit geleidelijk toenemend naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft, langs de kust en boven het IJsselmeer mogelijk hard, 7 Bft.

Woensdag overdag is het aanvankelijk zwaar bewolkt en in de ochtend trekt een gebied met actievere neerslag van west naar oost over het land. Van het westen uit wordt het dan wisselend bewolkt en is de zon ook af en toe te zien. In het noordwestelijk kustgebied en later ook elders komen dan enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt tussen 7°C en 8°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft, en in de middag tijdelijk stormachtig, 8 Bft. Landinwaarts komen er windstoten voor rond 60 km/u, in de kustgebieden tot ca. 75 km/u en in het noordwestelijk kustgebied in de middag tijdelijk 80-90 km/u. In de loop van avond draait de wind naar het noordwesten en neemt dan geleidelijk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/11/2021 00.05 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio