9.8 C
De Bilt

Wisselend bewolkt en soms wat lichte (mot)regen. Vanmiddag veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Er zijn wolkenvelden en vooral in het westen zijn er ook perioden met zon. Aanvankelijk is het overwegend droog, later vanmiddag en vanavond gaat het met name in het zuidoosten enige tijd regenen. In de avond volgen er van het noordwesten uit opklaringen. Met een maximumtemperatuur rond 11°C is het zacht. De wind komt uit zuidwest tot west en is boven land matig tot vrij krachtig, in het noorden krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar west tot noordwest. Aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig tot hard, in het noordelijk kustgebied naar stormachtig, 8 Bft en daarbij zijn dan zware windstoten mogelijk van 75-90 km/u. Vanavond neemt de wind wat af.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en is er in het noordoosten een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C vlak aan zee tot 3°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind neemt boven land af naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen overdag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon, vooral in het noorden, midden en oosten. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is westelijk en neemt in de loop van de dag af naar overwegend matig. In de avond neemt de wind in de kustgebieden weer toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/01/2022 12.34 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio