15.6 C
De Bilt

Wisselend bewolkt met enkele buien. Morgen langdurig regen

Verwachting voor vandaag en morgen

De zon schijnt af en toe en verspreid over het land komen buien voor. Vanavond sterven de buien uit. De maxima liggen rond 8°C. De wind is west tot noordwest en zwak tot matig. Vanavond draait de wind naar west tot zuidwest en neemt langs de kust en op het IJsselmeer toe naar (vrij) krachtig.

Komende nacht is het aanvankelijk overal droog met brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het noorden uit toe en aan het einde van de nacht gaat het in het noorden regenen. Landinwaarts daalt de temperatuur nog tot rond het vriespunt, langs de noordwestkust wordt het niet kouder dan 5°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied later hard, 7 Bft.

Morgenochtend breiden bewolking en regen zich zuidwaarts uit en dan regent het overal langdurig. In het midden en noorden valt 10-20 mm, in het zuiden ca. 10 mm. De temperatuur loopt gedurende de dag geleidelijk op. De maximumtemperatuur wordt in de avond bereikt en loopt uiteen van 6°C in Zuid-Limburg tot 10°C in het zuidwesten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in de ochtend mogelijk even stormachtig, 8 Bft. Er zijn in het noordelijk kustgebied dan zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/u. In de loop van de middag en avond neemt de wind in kracht af en draait naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 03/04/2022 12.55 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio