13.6 C
De Bilt

Wisselend bewolkt met enkele buien. Morgen perioden met regen

Verwachting voor vandaag en morgen

De ochtend begint met brede opklaringen en vrijwel overal met lichte vorst, plaatselijk -5°C landinwaarts. Met name in de kustprovincies komen al enkele buien voor en deze breiden zich zuidwaarts uit. Vanochtend zijn deze buien soms nog winters van karakter. Tussen de buien door is er ook zon. De maxima liggen rond 8°C. Boven land is de wind in de ochtend zwak uit een westelijke richting, langs de kust is de wind noordwest en matig. In de middag is de wind overal west tot noordwest en overwegend matig.

In de nacht naar maandag is het droog en zijn er aanvankelijk brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking van het het noorden uit toe en aan het einde van de nacht begint het in het noordelijk kustgebied te regenen. In het zuidoosten daalt de temperatuur nog tot iets boven nul, langs de noordwestkust wordt het niet kouder dan 6°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied later hard, 7 Bft.

Maandagochtend breiden bewolking en regen zich zuidwaarts uit. Aan de westkust wordt het in de middag tijdelijk droog. De temperatuur loopt gedurende de dag geleidelijk op en de maximumtemperatuur van ca. 10°C wordt in de avond bereikt. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het Waddengebied in de vroege ochtend mogelijk even stormachtig, 8 Bft. Er zijn in het noordelijk kustgebied dan zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/u. In de loop van de middag neemt de wind iets in kracht af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 03/04/2022 06.59 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio