-2.1 C
De Bilt

Wisselend bewolkt, overdag perioden met zon. Maandag veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het wisselend bewolkt en is er in het noorden een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C vlak aan zee tot 3°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind neemt boven land af naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Overdag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon, vooral in het noorden, midden en oosten. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is westelijk en neemt in de loop van de dag af naar overwegend matig. In de avond neemt de wind in de kustgebieden weer toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar maandag is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. De minima lopen uiteen van 7°C aan zee tot ongeveer 4°C landinwaarts. De wind is westelijk en neemt in de loop van de nacht toe naar stormachtig, 8 Bft, met aan de kust zware windstoten van 80-90 km/uur.

Maandag overdag is het erg onstuimig. Het is wisselend bewolkt en er komt van tijd tot tijd buiige regen voor. Maxima komen uit op 8 a 9°C. De wind is noordwestelijk en aan de kust 7-8 Bft, aan de westkust enige tijd noordwesterstorm 9 Bft. Daarbij komen er zware windstoten voor van 80-90 km/uur, aan de kust tot ongeveer 100 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/01/2022 23.51 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio