10 C
De Bilt

Wisselend bewolkt, overdag perioden met zon. Morgen veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur is ongeveer 8°C. De wind is west tot noordwest en boven land overwegend matig, aanvankelijk in het Waddengebied nog vrij krachtig. Vanavond draait de wind naar zuidwest en neemt in de kustgebieden weer toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig, 6 Bft.

Komende nacht raakt het bewolkt en zijn er perioden met regen. De minima lopen uiteen van 7°C aan zee tot ongeveer 4°C landinwaarts. De wind draait naar west en neemt in de loop van de nacht toe naar vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig, 7-8 Bft, aan zee en op het IJsselmeer. In de kustgebieden komen dan zware windstoten van 80-90 km/uur voor.

Morgen overdag is het erg onstuimig. Het is overwegend bewolkt en er komt van tijd tot tijd buiige regen voor. Vooral in het zuidwesten is de zon af en toe te zien. De maxima komen uit op 8 à 9°C. De wind draait naar noordwest en neemt verder toe naar (vrij) krachtig tot hard, 5-7 Bft, boven land. Aan de west- en noordwestkust en op het IJsselmeer komt enige tijd een noordwesterstorm te staan, 9 Bft. Daarbij komen er zware windstoten voor van 80-90 km/uur, in de noordwestelijke helft van het land 90-100 km/u, in het westelijk en noordwestelijk kustgebied en mogelijk ook rondom het IJsselmeer komen zeer zware windstoten van 100-110 km/uur voor. In de loop van de middag neemt de wind af naar (vrij) krachtig boven land en naar hard tot stormachtig langs de kust. De zware windstoten beperken zich dan geleidelijk tot de kustgebieden. In de avond neemt de wind geleidelijk verder af naar matig boven land en naar (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/01/2022 13.28 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio