2.2 C
De Bilt

Wisselend bewolkt, veel wind en soms wat lichte (mot)regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Er zijn wolkenvelden, komende uren gaat het met name in het zuidoosten enige tijd regenen. Van het noordwesten uit volgen er opklaringen. De wind draait naar noordwest en is boven land matig tot vrij krachtig, in het noorden krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, in het noordelijk kustgebied enige tijd stormachtig, 8 Bft. In het noorden en noordoosten van het land komen daarbij zware windstoten van 75-90 km/uur voor. Vanavond neemt de wind wat af.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en is er in het noordoosten een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C vlak aan zee tot 3°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind neemt boven land af naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen overdag zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon, vooral in het noorden, midden en oosten. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is westelijk en neemt in de loop van de dag af naar overwegend matig. In de avond neemt de wind in de kustgebieden weer toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/01/2022 15.10 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio