14.7 C
De Bilt

Wisselvallig en regelmatig een bui of regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen er zijn geen waarschuwingen van kracht

Vannacht is er een kleine kans op een bui. Zeer plaatselijk kan mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noorden en 14°C in het zuidoosten. Er staat weinig wind.

Vanochtend is er af en toe zon. Er kan een enkele bui voorkomen. De zwakke wind neemt toe naar matig en gaat uit het westen waaien.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Er trekken enkele buien over het land, mogelijk met onweer en kans op windstoten tot 60 km/u. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot 23°C in het zuiden. De wind komt uit het westen en is matig.
Vanavond klaart het van het westen uit op. In het oosten komen eerst nog enkele buien voor, met daarbij een kleine kans op onweer. Er staat een matige wind uit een westelijke richting.

Komende nacht is het overwegend droog maar in het westen kan lokaal een bui voorkomen. Er staat weinig wind, in het Waddengebied is de wind westelijk en matig. De minimumtemperatuur ligt vlak aan zee rond 14°C, verder landinwaarts rond 10°C.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt met ook regelmatig zon. Tegen het eind van de ochtend ontstaan, vooral in het noorden, enkele buien. De wind wordt overal zuidwest en is overwegend matig.
Morgenmiddag is het bewolkt en wisselvallig met regelmatig regen of een bui. De middagtemperatuur komt in gebieden met neerslag niet boven de 18°C, in het zuidoosten kan het nog 22°C worden. De zuidwestenwind is matig maar neemt in de loop van de middag langs de westkust toe naar vrij krachtig.
Morgenavond blijft de bewolking overheersen. Met uitzondering van het zuidoosten, regent het op de meeste plaatsen. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, vlak aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied later krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/07/2023 23.28 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio