17.5 C
De Bilt

Wisselvallig en veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het bewolkt en van het westen uit gaat het regenen. In de loop van de nacht krijgt de regen steeds meer een buiig karakter. De minimumtemperatuur komt uit rond 7°C. De zuid- tot zuidwestenwind neemt flink in kracht toe, boven land naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, langs de kust naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Bovendien zijn langs de westkust zware windstoten mogelijk van 75-80 km/u.

Vandaag overdag blijft het grotendeels bewolkt en trekken talrijke buien over het land. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait geleidelijk naar west tot zuidwest en is boven land vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Bovendien zijn er zware windstoten mogelijk tot 75-80 km/u, in het noordwestelijke kustgebied en in de Limburgse heuvels mogelijk tot 90 km/u. In de tweede helft van de middag en in de avond neemt de wind van het zuiden uit af en zullen de windstoten geleidelijk verdwijnen.

In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en trekken er nog steeds buien over het land. Vooral in de kustgebieden is er daarbij kans op hagel en onweer en in het Waddengebied eerst nog zware windstoten. De westenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en in het Waddengebied eerst nog af en toe hard, 7 Bft. De minima lopen uiteen van 6°C in het noordwesten tot 3°C in het zuidoosten.

Woensdag overdag zijn er opnieuw buien die met name verder landinwaarts gepaard kunnen gaan met hagel en onweer. Tussen de buien door schijnt de zon ook af en toe. In de loop van de middag neemt de buienactiviteit van het westen uit af en breekt de zon vaker door. Het is koud met maxima die uiteenlopen van 8°C in het Waddengebied tot 11°C in het zuiden, bij een matige tot krachtige westenwind. Langs de kust is de wind krachtig, op de Wadden mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/05/2021 00.26 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio