11 C
De Bilt

Wisselvallig en vrij zacht, plaatselijk (dichte) mist

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het westen en noorden plaatselijk dichte mist (code geel).

Vannacht valt er plaatselijk wat regen en motregen. In de zuidelijke helft van het land regent het van tijd tot tijd wat steviger door. In het noorden en westen komt plaatselijk (dichte) mist voor. De minimumtemperatuur ligt tussen de 4°C in het noorden en 9°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en is eerst zuidelijk, later meer westelijk.

Vanochtend is het op veel plaatsen grijs met plaatselijk mist. De regen boven de zuidelijke helft van het land trekt oostwaarts weg. In de loop van de ochtend is de zon ook op enkele plaatsen te zien. De zuidwestenwind is zwak tot matig.
Vanmiddag begint droog met eerst misschien wat ruimte voor de zon. Van het zuidwesten uit wordt de bewolking dikker en komen er perioden met regen en motregen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot 11°C plaatselijk in het zuiden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. In het noorden staat er weinig wind.
Vanavond regent het op veel plaatsen. Alleen in het noorden blijft het misschien droog. Later op de avond kan in de noordelijke helft van het land plaatselijk mist ontstaan. De zuidwestenwind is matig. In het noorden is er weinig wind.

Komende nacht zijn er perioden met regen. In het noorden en midden kan het bovendien plaatselijk mistig zijn. Later wordt het van het westen uit droger. De minimumtemperatuur ligt tussen de 4°C plaatselijk in het noorden en 10°C in het zuidoosten. Er staat weinig wind.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt met hier en daar wat regen en mogelijk lokaal mist. Er is weinig wind.
Morgenmiddag trekt een volgend regengebied het zuidwesten binnen. De regen breidt zich in de loop van de middag naar het noordoosten uit. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot lokaal 12°C in het zuidoosten. Er is eerst weinig wind maar in de loop van de middag steekt er in het zuiden en zuidwesten een matige zuidwestenwind op, aan de kust is de wind (vrij) krachtig.
Morgenavond regent het vooral in het noordelijke helft van het land langdurig. Verder naar het zuiden wordt het geleidelijk droog. Van het zuiden uit wordt de wind matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, uit west tot zuidwest. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/12/2022 04.02 uur LT

    

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio