15.6 C
De Bilt

Wisselvallig met buien en veel wind, zondag in het noorden droog en zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag in de kustprovincies kans op zware windstoten (code geel).

Vannacht trekken er buien van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig, Aan zee is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Vanochtend vroeg trekken de meeste buien naar het oosten weg, maar in de tweede helft van de ochtend ontstaan er vooral landinwaarts weer nieuwe buien. De wind uit het zuidwesten is overwegend vrij krachtig, aan zee krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag is het in het noorden bewolkt en komen er talrijke buien voor. In de zuidelijke helft van het land zijn er ook buien, soms ook met onweer. maar daar is tussen de buien ook nog geregeld de zon te zien. De middagtemperatuur varieert van 9°C in het noorden tot 12°C in het zuiden. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig tot krachtig, aan zee hard, windkracht 7. Bovendien zijn er in de kustprovincies zware windstoten mogelijk tot ongeveer 80 km/u, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk tot 90 km/u. Later in de middag neemt de wind wat in kracht af.
Vanavond neemt de buiigheid geleidelijk af. De wind gaat uit het westen waaien en neemt af naar matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Komende nacht kan er nog een enkele lichte bui voorkomen. In de noordelijke helft klaart het op en koelt het af naar een graad of 2°C, elders blijft het bewolkt en wordt het niet kouder dan 6 a 7°C. Er staat weinig wind.

Zondagochtend is het in het zuidelijke helft grijs en regenachtig. In het noorden is het droog en schijnt de zon. De wind draait naar oost en wordt matig, aan de kust vrij krachtig.
Zondagmiddag veranderd er weinig. In het zuiden is het bewolkt en regent het, in het noorden blijft het droog en zonnig. De middagtemperaturen lopen uiteen van 7°C in het zuiden tot 10°C in het noorden. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig.
Zondagavond trekt de regen zuidoostwaarts weg en wordt het overal droog. De wind draait naar noord en blijft matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/03/2023 00.46 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio