19 C
De Bilt

Wisselvallig met geregeld buien en vooral zaterdag veel wind.

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend schijnt vooral in het noorden van het land de zon en is het droog. In het midden en zuiden is het half tot zwaar bewolkt en ontstaan er in de loop van de ochtend enkele buien. De wind uit het zuidwesten is boven land matig tot vrij krachtig. Aan zee staat een krachtige wind, windkracht 6.
Vanmiddag komen er in het zuiden en midden een paar stevige buien voor, plaatselijk ook met onweer. In het noorden blijft het droog met vrij veel zon. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs zee.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft er een bui mogelijk. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht neemt het aantal buien weer toe. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, Aan zee is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Morgenochtend vroeg trekken de buien naar het oosten weg, maar in de tweede helft van de ochtend ontstaan er vooral landinwaarts weer nieuwe buien. blijven nog steeds buien mogelijk en de zuidwestenwind is overwegend vrij krachtig, aan zee krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is het in het noorden bewolkt en komen er talrijke buien voor. In de zuidelijke helft van het land zijn er ook buien, soms ook met onweer, maar daar is tussen de buien ook nog geregeld de zon te zien. De middagtemperatuur varieert van 9°C in het noorden tot 12°C in het zuiden. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig, aan zee hard, windkracht 7. Bovendien zijn er in de kustprovincies zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk tot 90 km/uur. Later in de middag neemt de wind wat in kracht af.
Morgenavond neemt de buiigheid geleidelijk af. De wind draait naar west en neemt af naar matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Uitgifte: 24/03/2023 05.45 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio