8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Wisselvallig met van tijd tot tijd veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond is er kans op onweersbuien met zware windstoten, donderdagochtend is er opnieuw kans op zware windstoten (code geel).

Vannacht valt eerst plaatselijk wat lichte motregen. Van het westen uit gaat het enkele uren harder regenen. De temperatuur ligt rond 10°C. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en langs de kust hard, kracht 7 en in het noordwestelijk kustgebied komen windstoten voor van 75 km/u.

Vanochtend wordt het van het westen uit droog en klaart het op. Een enkele bui blijft nog wel mogelijk. De wind komt uit het westen en is boven land matig en aan de kust (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in het oosten valt er nog een enkele bui. De middagtemperatuur is ongeveer 9°C. Er staat een matige, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtige wind, kracht 5 tot 6, uit het zuidwesten.
Vanavond neemt de bewolking toe en trekken er buien vanuit het westen over het land. Hierbij is er kans op onweer, hagel en windstoten van landinwaarts 60-75 km/u, in het westen 75-90 km/u. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6-7.

Morgennacht zijn er in het oosten eerst nog enkele buien aanwezig. Daarna is het enkele uren droog maar vanaf halverwege de nacht gaat het van het zuidwesten uit opnieuw regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind komt uit het zuidwesten en is eerst matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In de tweede helft van de nacht neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Langs de westkust kunnen er aan het einde van de nacht zware windstoten voorkomen van 75-90 km/u.
Morgenochtend is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen. In de tweede helft van de ochtend wordt het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen droog en kan de zon even doorbreken. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig tot krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Bovendien zijn er vooral in de noordwestelijke helft van het land zware windstoten mogelijk van ongeveer 75 km/u, langs de kust tot 90 km/u. In de tweede helft van de ochtend gaat de wind uit het westen waaien en neemt van het noordwesten uit snel in kracht af.
Morgenmiddag is het in het noorden en midden van het land droog en is de zon af en toe te zien. In het zuiden blijft het bewolkt en valt er af en toe nog regen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C, in het noorden daalt de temperatuur naar 8°C. De wind komt uit het west- tot zuidwesten en is overwegend matig van kracht. Aan het einde van de middag neemt de wind weer toe naar matig tot vrij krachtig, langs de zuidwestkust naar krachtig.
Morgenavond neemt de bewolking weer toe. Eerst valt er alleen in het zuidoosten nog regen, later in de avond kan ook elders weer wat regen vallen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/01/2023 02.35 uur LT

    

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio