15.7 C
De Bilt

Wisselvallig zomerweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er staan geen waarschuwingen uit.

Vannacht valt er een enkele bui en in het noorden is daarbij kans op onweer. Het koelt af naar 12°C in het zuidwesten tot ca. 8°C in het oosten. Boven land waait het amper, maar aan zee staat er een matige wind uit westelijke richtingen.

Vanochtend schijnt af en toe de zon en trekken er vooral in de noordelijke helft een aantal buien van west naar oost over het land, met kans op onweer. De wind neemt boven land toe naar matig en gaat uit het westen waaien. Langs de noordkust waait het af en toe vrij krachtig.
Vanmiddag zijn er in de oostelijke helft enkele stevige buien, plaatselijk met onweer en windstoten tot 60 km/u. In de loop van de middag trekken de buien weg en breekt van het westen uit de zon steeds vaker door. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 17°C op de Wadden tot 21°C in het zuiden. De wind is meest matig en komt uit het westen.
Vanavond is het droog en zonnig. De wind draait van het westen naar het zuidwesten en is langs de kust matig tot vrij krachtig, landinwaarts neemt de wind af naar zwak.

Komende nacht gaat het geleidelijk van het zuidwesten uit flink regenen. De minima liggen tussen 10°C in het noordoosten tot 14°C in het zuidwesten. Landinwaarts staat een matige wind uit het zuiden. Langs de kust waait eerst een vrij krachtige en later krachtige wind uit het zuidwesten, windkracht 6.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het. Alleen in het noordoosten is het eerst nog even droog. De zuidwestelijke wind is matig en langs de westkust (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Vooral in het zuiden en noordoosten regent het flink door. Plaatselijk valt er daar over de hele dag genomen 20-30 mm. Daarbij wordt het niet veel warmer dan 18°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de zuidwestkust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.
Morgenavond blijf de bewolking overheersen en is het eerst nog overal nat. In het midden en zuiden wordt het in de loop van de avond geleidelijk droger. In het noorden trekken er enkele stevige buien over, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is matig en langs de Zeeuwse kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/07/2023 22.25 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio