17 C
De Bilt

Woensdag veel regen en wind met zware windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Woensdag overdag zware windstoten en plaatselijk veel regen (code geel).

Vanavond raakt het overal bewolkt en plaatselijk komt een bui voor. Boven land is er weinig wind, aan de kust en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidwesten.

Komende nacht gaat het van het zuidwesten uit flink regenen, vooral in het westen van het land. De minimumtemperaturen liggen rond 13°C. Er staat een zwakke tot matige zuidoostelijke wind, van het zuidwesten uit wordt de wind zuidwestelijk en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan de zuidwestkust naar hard, windkracht 7.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen flink, vooral in het (noord)westen. Er staat een (vrij) krachtige, mogelijk harde wind, windkracht 7, uit richtingen tussen zuidwest en west. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind tijdelijk stormachtig, windkracht 8. Verder is er kans op zware windstoten van 75-100 km/uur, plaatselijk mogelijk meer.
Morgenmiddag regent het eerst vooral in de noordelijke helft flink. Het regengebied verlaat in de tweede helft van de middag het noordoosten. In de zuidelijke helft wisselen zon en stapelwolken elkaar af en komen er enkele buien voor. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het zuiden. De wind komt uit een westelijke richting en is in het noorden eerst nog hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, met windstoten van 75-100 km/uur. Elders is de wind matig uit het westen, aan de kust vrij krachtig.
Morgenavond is het wisselend bewolkt met enkele buien, al nemen deze geleidelijk af. In het noorden is de westenwind matig, elders is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/07/2023 18.37 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio