14.8 C
De Bilt

Woensdag veel regen en wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vannacht is er nog een enkele bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is overwegend matig, aan de kust eerst nog af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanochtend is het vrijwel overal droog met af en toe zon. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee soms vrij krachtig.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. De maximumtemperatuur ligt tussen 19°C op de Waddeneilanden en 24°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, langs de kust vrij krachtig.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. Landinwaarts neemt de wind sterk af, aan de kust blijft een matige zuidenwind staan.

Komende nacht gaat het van het zuidwesten uit hard regenen. In het zuiden is er kans op onweer en windstoten tot 70 km/uur. Er staat een zwakke tot matige oostenwind, van het zuiden uit wordt de wind westelijk en neemt deze toe naar matig tot vrij krachtig. De minimumtemperaturen liggen rond 13°C.

Morgenochtend regent het in het noorden nog flink. Plaatselijk valt meer dan 40 mm, de kans daarop is nu het grootst in het noordwesten. In het zuiden en midden breekt geleidelijk ook de zon door. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het westen. In de kustgebieden en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, in het Waddengebied eerst mogelijk stormachtig, 8 Bft met windstoten tot ongeveer 75 km./uur.
Morgenmiddag verlaat het regengebied ook het noordoosten. Elders wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan er een enkele bui voorkomen. De westenwind neemt geleidelijk overal af tot matig, langs de kust tot vrij krachtig. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuiden.
Morgenavond blijft het wisselend bewolkt met enkele buien. Verder veranderd er weinig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/07/2023 03.56 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio