Wolkenvelden en enkele opklaringen met eerst mist. Vanavond regen en sneeuw

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is op veel plaatsen bewolkt. Met name in het zuiden en zuidwesten zijn er opklaringen aanwezig waarin (dichte) mist ontstaan is. In de loop van de ochtend gaat de mist over in laaghangende bewolking. Vanavond gaat het van het zuidwesten uit regenen. De regen gaat in de loop van de avond over in (natte) sneeuw waardoor het in het oosten plaatselijk glad kan worden. Later in de avond komen er in de noordwestelijke en noordelijke kustgebieden enkele buien voor, mogelijk met hagel en onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De zwakke wind draait van zuidoost naar zuid en neemt toe naar matig. Langs de kust wordt de wind (vrij) krachtig, in de avond mogelijk hard 6-7 Bft. Bij buien is er aan zee kans op zware windstoten van circa 80 km/u.

Komende nacht valt er in het oosten en noordoosten aanvankelijk sneeuw. De gevallen sneeuw smelt weer weg. In de loop van de nacht breiden opklaringen zich van het westen uit over het land, wel blijven in het noorden en noordwesten van het land enkele regenbuien mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 0°C. In de loop van de nacht loopt de temperatuur van het westen uit weer op. De wind is zwak tot matig, draait in de loop van de nacht naar west tot noordwest en is in de kustgebieden matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Morgen zijn er perioden met zon en komen er vooral in de noordelijke helft ook enkele wolkenvelden voor. In het noorden komt er in de ochtend nog een enkele bui voor, maar in de middag is het overal droog. Dinsdagavond gaat het van het zuidwesten uit regenen. De regen gaat opnieuw over in (natte) sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C, aan de kust enkele graden hoger. De westelijke wind is zwak tot matig en draait in de middag naar zuidwest en wordt dan aan de kust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/12/2021 07.16 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio