Wolkenvelden en enkele opklaringen met kans op mist

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt en lokaal komen opklaringen voor waarin mistbanken kunnen ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen +3°C onder de bewolking rond 0°C in opklaringsgebieden. De noordoostelijke wind wordt geleidelijk zwak en veranderlijk.

Overdag is het vooral in het noorden bewolkt. Elders komt op veel plaatsen nevel of mist voor die in de loop van de ochtend langzaam oplost en overgaat in bewolking. Het blijft grotendeels droog en in de middag kan het in het zuiden en oosten wat opklaren. Vanavond gaat het van het zuidwesten uit regenen. De regen gaat in de loop van de avond over in (natte) sneeuw. Later in de avond komen er in de noordwestelijke en noordelijke kustgebieden enkele buien voor, mogelijk met hagel en onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 2°C. De wind draait naar zuid en neemt toe naar matig. Langs de kust wordt de wind (vrij) krachtig, in de avond mogelijk hard 6-7 Bft. Bij buien is er kans op zware windstoten van circa 80 km/u.

In de nacht naar dinsdag valt er in het oosten en noordoosten sneeuw. De gevallen sneeuw smelt weer weg. In de loop van de nacht breiden opklaringen zich van het westen uit over het land, wel blijven in het noorden en noordwesten van het land enkele regenbuien mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 0°C. In de loop van de nacht loopt de temperatuur van het westen uit weer op. De wind is zwak tot matig, draait in de loop van de nacht naar west tot noordwest en is in de kustgebieden matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Dinsdag overdag zijn er perioden met zon en komen er vooral in de noordelijke helft ook enkele wolkenvelden voor. In het noorden komt er in de ochtend nog een enkele bui voor, maar in de middag is het overal droog. Dinsdagavond gaat het van het zuidwesten uit regenen. De regen gaat opnieuw over in (natte) sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C, aan de kust enkele graden hoger. De westelijke wind is zwak tot matig en draait in de middag naar zuidwest en wordt dan aan de kust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/12/2021 03.42 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio