Wolkenvelden en opklaringen met kans op mist

Verwachting voor vandaag en morgen

Op veel plaatsen overheerst de bewolking en zeer lokaal valt soms lichte (mot)regen. De noordoostelijke wind is zwak tot matig.

Vannacht is het in het noorden bewolkt en valt er lokaal wat lichte motregen. Elders komen aanvankelijk veel wolkenvelden voor die geleidelijk steeds dunner worden waardoor opklaringen ontstaan. In opklaringen kan mist of enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen +2°C onder de bewolking en -1°C in opklaringsgebieden met daar dan een kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De noordoostelijke wind wordt geleidelijk zwak en veranderlijk.

Overdag is het in het noorden bewolkt. Elders komt op veel plaatsen nevel of mist voor die in de loop van de ochtend langzaam oplost en overgaat in bewolking. Het blijft overdag grotendeels droog en in de middag kan het in het zuiden en oosten wat opklaren. In de avond gaat het van het westen uit regenen, landinwaarts is dan ook natte sneeuw mogelijk. Lokaal kan het in natte sneeuw tijdelijk glad worden. De maximumtemperatuur ligt rond ca. 3°C. De wind wordt zuidwestelijk en neemt toe tot matig. Langs de kust wordt de wind (vrij) krachtig, in de avond mogelijk hard 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/12/2021 22.00 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio