10.6 C
De Bilt

Wolkenvelden en vooral in het midden en zuiden enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is grotendeels bewolkt en vooral in het oosten regent het nog af en toe. Van het zuidwesten uit klaart het op en wordt het droog. In het noordoosten blijft het echter overwegend bewolkt en kan er lokaal nog wat regen vallen. De minimumtemperatuur ligt tussen 7°C plaatselijk in het zuiden en 11°C in het noordoosten. De wind is zwak en is overwegend west tot zuidwestelijk, aanvankelijk op de Wadden nog oostelijk.

Overdag zijn er perioden met zon, de bewolking die in het uiterste noordoosten nog aanwezig is trekt spoedig weg. In de loop van de middag ontstaan er in het zuiden enkele buien die zich in de avond naar het midden van het land uitbreiden en daarbij in activiteit afnemen. Vooral in het zuiden is een klap onweer mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen 14°C aan zee en 18°C verder landinwaarts. De zwakke tot matige wind komt eerst uit west tot zuidwest en wordt in de loop van de middag veranderlijk.

In de nacht naar donderdag is het deels opgeklaard. In het midden kan nog een bui voorkomen. Verder ontstaan er enkele mistbanken. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C lokaal in brede opklaringen, daar waar hardnekkig bewolking aanwezig is daalt de temperatuur niet verder dan ca. 9°C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in de loop van de nacht wordt de wind overwegend oostelijk.

Donderdag schijnt de zon af en toe, vooral het midden en zuiden hebben te maken met enkele buien. In de middag en avond gaan deze buien plaatselijk gepaard met onweer en mogelijk ook korrelhagel. De temperatuur loopt op naar 14°C in het uiterste noorden en ca. 18°C in het midden en zuiden van het land. De wind is zwak tot matig en eerst oostelijk, later op de dag veranderlijk. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/05/2021 02.08 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio