17.2 C
De Bilt

Wolkenvelden, komende nacht van het zuidwesten uit enkele onweersbuien

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is het vooral in het westen en midden overwegend bewolkt met zeer lokaal wat lichte motregen, in het oosten en zuidoosten schijnt de zon. In de middag breekt in vrijwel het hele land de zon door, in het noordwesten blijft het bewolkt. Aan het einde van de avond nadert een gebied met regen- en onweersbuien het zuidwesten en zuiden van het land. Deze buien kunnen lokaal gepaard gaan met windstoten, hagel en veel neerslag. De maximumtemperatuur ligt tussen 17°C in het noordwestelijk kustgebied en 28°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is zuidwest en matig, aan de kust en op het IJsselmeer eerst af en toe (vrij) krachtig. In de middag draait de wind naar noordelijke richtingen en neemt af naar zwak tot matig.

Komende nacht trekken de regen- en onweersbuien van zuidwest naar noordoost over het land. Met name in het zuidoosten zijn daarbij nog steeds windstoten mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is eerst oostelijk en matig, maar draait van het zuiden uit naar een richting tussen zuid en west.

Zondag overdag wordt het wisselend bewolkt en zijn er in de eerste helft van de ochtend in het noordoosten nog enkele (onweers)buien mogelijk. Zondagmiddag komen er perioden met zon en is het vrijwel overal droog, in de loop van de avond neemt de bewolking van het zuiden uit toe en komen er in het zuiden, oosten en mogelijk ook het midden van het land weer enkele regen- en onweersbuien voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noordwesten tot 25°C in het oosten. De wind wordt west tot zuidwest en is meest matig. In de avond draait de wind naar het noorden. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/06/2021 07.54 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio