17.5 C
De Bilt

Wolkenvelden, soms zon en enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanmiddag zijn er wolkenvelden aanwezig, maar schijnt de zon ook af en toe. Met name in het noorden en midden komen er buien voor die lokaal gepaard kunnen gaan met onweer en hagel. In de avond wordt het droog en klaart het in het midden en zuiden op. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind is zwak tot matig en noordwestelijk, verder landinwaarts zwak en veranderlijk.

Komende nacht zijn er opklaringen en kunnen er vooral in de zuidoostelijke helft van het land mistbanken ontstaan. In het noordwesten en noorden is meer bewolking aanwezig. Landinwaarts koelt het in opklaringen af naar ca. 2°C, in het zuidoosten lokaal tot rond het vriespunt. Langs de kust en onder de bewolking ligt de minimumtemperatuur rond 4°C. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige westenwind.

Morgenochtend komen er vooral in het zuidoosten nog enkele mistbanken voor, deze lossen echter snel op. Verder is er in de ochtend met name in de noordwestelijke helft van het land vrij veel bewolking, maar in de middag is er op wat stapelwolken na veel ruimte voor de zon. In het noordoosten kan een enkele lichte bui voorkomen. De maximumtemperaturen variëren van 10°C aan zee tot lokaal 15°C in het zuidoosten. In de ochtend staat er een zwakke wind uit west tot noordwest. In de loop van de middag draait de wind naar noord tot noordwest en wordt overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/04/2021 15.31 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio