14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Zaterdag kans op enkele regen- en onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In de nacht naar zondag en zondagochtend aan zee kans op zware windstoten (code geel).

Vanavond is het bewolkt met op enkele plaatsen wat lichte regen, vooral in het westen en noorden. De wind is zwak tot matig uit het oosten. Aan zee wordt de wind later vrij krachtig, mogelijk krachtig aan de noordwestkust en boven het IJsselmeer.

Komende nacht kan er plaatselijk een bui voorkomen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is meest matig, waait eerst uit zuidoost en later uit zuidwest.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De wind uit het zuidwesten is matig, aan de noordwestkust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt. De kans op een bui neemt in de loop van de middag toe. Mogelijk dat er in het (uiterste) oosten en zuidoosten plaatselijk een stevige onweersbui tot ontwikkeling komt met windstoten van 50-60 km/uur. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot plaatselijk 27°C in het oosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond komen er verspreid over het land eerst nog enkele buien voor, in het oosten plaatselijk met onweer In de loop van de avond bewegen de meeste buien noordoostwaarts weg en klaart het op. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig, later mogelijk hard, windkracht 6-7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/07/2023 21.31 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio