21.6 C
De Bilt

Zeer warm zomerweer, later vanavond toenemende kans op onweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanmorgen schijnt op veel plaatsen de zon. Vooral in het westen komt ook bewolking voor en in Zeeland kan er ook een onweersbui overtrekken. Verder schijnt de zon vandaag weer volop. Later in de middag kan er langs de oostgrens mogelijk een enkele onweersbui ontstaan. Het wordt nog warmer met op veel plaatsen in het binnenland tropische waardes boven de 30°C, in het oosten en zuidoosten lokaal 33°C. In het noordwestelijk en noordelijk kustgebied is het met 25 tot 28°C minder warm. In de vroege ochtend staat er een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost. In de loop van de ochtend draait de wind van het zuidwesten uit naar een zuidwestelijke richting. Later in de middag en in de avond wordt de wind in de kustprovincies noordwestelijk. Aan het einde van de avond kunnen er van het zuiden uit enkele stevige regen- en onweersbuien ons land binnentrekken. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel, (zware) windstoten en veel neerslag in korte tijd.

Komende nacht trekken de regen- en onweersbuien over met name over de westelijke helft van het land noordwaarts. In het oosten komen er ook opklaringen voor. Met minimumtemperaturen tussen de 18 en 21°C wordt het opnieuw een warme nacht. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen, in het noordelijk kustgebied wordt de wind geleidelijk noordoostelijk. Bij buien komen mogelijk nog (zware) windstoten voor.

Vrijdagochtend trekken de regen- en onweersbuien boven het noorden van het land geleidelijk noordwaarts weg. Er volgen dan weer zonnige perioden, maar in de tweede helft van de middag ontstaan er opnieuw zware regen- en onweersbuien boven met name het westen en midden van het land. In de loop van vrijdagavond trekken de buien langzaam via het noorden van het land weg. Bij de buien kan opnieuw hagel voorkomen en kan er lokaal veel neerslag in korte tijd vallen. Bovendien zijn er bij de buien (zware) windstoten mogelijk. In het zuidoosten en uiterste oosten zijn de buien wat minder talrijk en bovendien minder zwaar. Het wordt opnieuw een warme dag, de maximumtemperaturen liggen op veel plaatsen tussen de 25 en 30°C, in het zuidoosten mogelijk nog enkele graden hoger. In het noordelijk kustgebied wordt het met maxima van 20 tot 25°C beduidend minder warm. In de zuidoostelijke helft wordt de wind zuidoostelijk, in de noordwestelijke helft noordoostelijk en kan in het Waddengebied zelfs aantrekken naar vrij krachtig tot kracht, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/06/2021 05.55 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio