13.8 C
De Bilt

Zeer warm zomerweer, morgen toenemende kans op onweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond is het helder en blijft het droog. De temperaturen blijven landinwaarts nog lang boven de 25°C, aan zee is het enkele graden minder warm. De wind is zwak en variabel, langs de kust staat eerst nog een matige wind van zee.

In de nacht naar donderdag blijft het helder en droog. Het wordt een warme nacht, de minimumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordoosten tot rond 20°C in het zuidwesten en zuiden. In de stedelijke gebieden komt de temperatuur waarschijnlijk niet beneden de 20°C. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Donderdagochtend zijn er enkele hoge wolkenvelden, in het Zeeland is er een kleine kans op een enkele (onweers)bui. In de middag schijnt de zon weer volop. Later in de middag kan er mogelijk langs de oostgrens een enkele onweersbui ontstaan. Het wordt nog warmer met op veel plaatsen in het binnenland tropische waardes boven de 30°C, in het uiterste oosten en zuidoosten ca. 35°C. In de kustgebieden is het met 25 tot 28°C minder warm. De wind is zwak tot matig en zuidoostelijk In de ochtend draait de wind naar zuidelijke richtingen. Later in de avond trekken er van het zuiden uit enkele stevige onweersbuien ons land binnen. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/06/2021 18.29 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio