10.6 C
De Bilt

Zeer warm zomerweer, toenemende kans op onweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag schijnt de zon volop en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 27°C in het noorden tot ca. 31°C in het zuiden. Op de Wadden blijft het wat koeler. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit een oostelijke richting, in de loop van de dag draait de wind geleidelijk naar zuid tot zuidoost. Langs de kust kan vanmiddag een zeewind opsteken.

In de nacht van woensdag op donderdag is het helder en droog. Later in de nacht is er in het zuidwesten kans op een enkele lokale regen- of onweersbui. Het wordt een warme nacht, de minimumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noordoosten tot 20°C in het zuidwesten en zuiden. In de stedelijke gebieden komt de temperatuur waarschijnlijk niet beneden de 20°C. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Donderdagochtend zijn er enkele wolkenvelden met in de westelijke helft mogelijk nog een (onweers)bui. Verder zijn er flinke zonnige perioden. In de loop van de middag kan er lokaal een regen- of onweersbui ontstaan, mogelijk met hagel en windstoten. Het wordt nog warmer met op veel plaatsen in het binnenland tropische waardes boven de 30°C, in het uiterste oosten en zuidoosten ca. 33°C. In de kustgebieden is het met 25 tot 28°C minder warm. De wind is zwak tot matig en is eerst oost tot zuidoost. In de loop van de dag draait de wind naar zuid tot zuidwest. Later in de middag en avond komt de wind uit uiteenlopende richtingen, in het kustgebied vooral vanaf zee waardoor het daar wat afkoelt. Vanaf halverwege de avond trekken er van het zuiden uit enkele stevige onweersbuien ons land binnen. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/06/2021 09.13 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio